Aby se udržel ASML, Nizozemsko investuje 2,5 miliardy eur na zlepšení infrastruktury

Mar 29,2024

Litografický gigant ASML (ASML) dříve uvažoval o vytažení svého sídla z Nizozemska kvůli obavám o nedostatek práce a dalších faktorů.Nizozemská vláda 28. března oznámila, že investuje 2,5 miliardy eur (přibližně 19,5 miliardy juanů) ke zlepšení dopravy a další infrastruktury v oblasti Eindhoven v sídle ASML, aby zajistila, že ASML, největší společnost v Nizozemsku přenese, nepřevede svou ASML, ASML, největší společnost v Nizozemsku, přenesepodnikání v zámoří.

ASML, jako největší technologická společnost v Evropě a největší dodavatel výpočetního vybavení na světě, vítá plán nizozemské vlády, ale zároveň naznačuje, že se stále rozhoduje o svém budoucím směru rozvoje.

Nizozemský ministr hospodářských záležitostí, Micky Adriaansens, potvrdil číslo 2,5 miliardy EUR v rámci „Beethovenovy akce“ zaměřené na zachování ASML.Toto financování bude použito v nadcházejících letech ke zlepšení bydlení, vzdělávání, dopravy a energetické sítě v místě ASML.

Holandský kabinet ve svém prohlášení prohlásil, že po vyjádření silných obav bude přijmout více opatření ke snížení daňového zatížení podniků.Prohlášení uvádí, že při přijetí těchto opatření kabinet předpokládal, že ASML bude i nadále investovat do Nizozemska a udržovat své legální, finanční a skutečné sídlo v Nizozemsku.

ASML předpovídá, že při vývoji odvětví počítačového čipu si v příštím desetiletí udrží stabilní růst.Společnost uvedla, že pokud dostává „příznivé obchodní podmínky, jako jsou vysoce kvalitní talent, infrastruktura, nabídka veřejného bydlení a celkově silné podnikatelské prostředí“, dosáhne „významného“ růstu v Nizozemsku.

Na konci loňského roku vyhrála pravicová strana, nizozemská liberální strana, která dlouhodobě obhajovala proti imigraci, parlamentní volby a získala obrovskou výhodu při vytváření další nizozemské koaliční vlády.Vedoucí strany také veřejně oznámil svou kandidaturu pro příštího předsedy vlády.Následně parlament schválil změnu zahájenou Liberální stranou, která zahrnovala omezení počtu zahraničních studentů, kteří se mohli studovat na nizozemských univerzitách a ukončit 30% snížení daně pro kvalifikované imigrace práce.Tyto dvě politiky přímo zahrnují otázku práce přistěhovalců, o které se nadnárodní korporace nejvíce zajímají.

Rozumí se, že ASML se silně spoléhá na zahraniční přistěhovalce.V současné době pochází asi 40% z 23 000 zaměstnanců společnosti ze zámoří.Generální ředitel ASML Peter Wennink vydal na začátku tohoto roku varování, že důsledky omezení pracovní migrace jsou vážné.

Od 26. do 27. března navštívil holandský premiér L ü Tter Čínu na pracovní návštěvu.Pokud jde o vývoz nizozemské litografické gigantové ASML do Číny a dalších otázek, uvedl L ü tter v Pekingu 27. „Nizozemsko zajistí, že opatření pro kontrolu vývozu nebudou konkrétně zaměřena na konkrétní zemi a usilují o snížení dopadu exportu a usilují o snížení dopadu exportu a usilujíomezení. “
Produkt RFQ