Společnost Samsung uvádí na trh nové chytré telefony Mid až Low End, aby zvýšila podíl na trhu AP Exynos

Mar 18,2024

Společnost Samsung Electronics uvedla na trh nové modely smartphonů Mid až Low End, Galaxy A35 a Galaxy A55, s cílem znovu získat největší podíl na trhu na globálním trhu s chytrými telefony a zvýšit míru adopce interního procesoru aplikací (AP) Exynos Chip.

Po zahájení první série Smartphone pro umělou inteligenci Samsung (AI) Galaxy S24 na začátku roku 2024 bylo zpočátku spekulováno, že Galaxy A55, vybavený novým systémem UI 6.1 společnosti Samsung, by zahrnoval některé funkce AI.Soudě podle specifikací nových modelů Samsung se však zdá být příliš brzy na to, aby cenově dostupné modely byly vybaveny AI.Hlavní rysy Galaxy AI mohou být poskytovány pouze v vlajkových lodí.

Analýza průmyslu naznačuje, že ačkoli se společnost Samsung od roku 2024 zaměřuje na konkurenci na trhu s chytrými telefony, také doufá, že zvýší jeho konkurenceschopnost na trhu s chytrými a nízkými koncemi.

Podle tržní firmy IDC Apple poprvé překonala společnost Samsung v roce 2023 s 234 miliony jednotek a 20,1% tržní podíl, zabírající nejlepší místo v hodnocení podílu na trhu smartphonu 2023.

Přestože společnost Samsung spustila řadu S24 s generativní AI, aby uspokojila rostoucí poptávku po špičkových chytrých telefonech, smartphony Mid až Low-End představují většinu prodeje.Zahájení Galaxy A35 a Galaxy A55 je proto strategickou iniciativou zabavit se podílu na trhu v této oblasti.

Obecně řečeno, každoroční zásilka řady Samsung Galaxy přesahuje 200 milionů jednotek.Očekává se, že špičkové obrazovky Galaxy S24 a Galaxy Z Series prodávají 50-60 milionů jednotek.Očekává se, že zbývající prodej bude dokončen sérií Galaxy A.

V roce 2024 nasadil společnost Samsung svůj vlastní exynos AP ve špičkových smartphonech a aktivně jej nasadil ve středním až nízkopodnikovém smartphonech.Od špičkové galaxie A55 po cenově dostupnější Galaxy A25 a Galaxy A35 jsou všechny vybaveny Exynos AP.V minulosti se Galaxy A Series Products většinou používal MediaTek AP.

Při pohledu zpět na 2023, kvůli kontroverzím výkonnosti, Samsung nezveřejnil žádné nové špičkové produkty Exynos.Na začátku roku 2024 však společnost Samsung oznámila oživení svého špičkového podnikání AP prostřednictvím Exynos 2400. Kromě toho Samsung také soutěží s Qualcomm a MediaTek, pokud jde o nákladovou efektivitu na trhu AP středního rozsahu.
Produkt RFQ