Průmysl: Čínské smartphony pomáhají cenám NAND odskočit, výrobní kapacita společnosti Samsung

Mar 15,2024

Vzhledem k tomu, že se ceny paměti Nand Flash v posledních měsících postupně odrazily, společnost Samsung Electronics začala zvyšovat produkci.Podle průmyslových zpráv v Jižní Koreji byla míra využití kapacity v továrně Xi'an Samsung obnovena na přibližně 70%, což pomůže zmírnit zátěž pro předběžné suroviny a dodavatele součástí.

Zasvěcenci v oboru uvedli, že hlavním faktorem přispívajícím k růstu výrobní kapacity NAND je preference čínských spotřebitelů pro domácí značky, což vedlo k nárůstu prodeje smartphonů.V současné době je továrna Xi'an jedinou výrobní základnou čipu společnosti Samsung s produkční kapacitou 12 palců 200 000 kusů, což představuje 40% celkové výroby NAND Samsung.Uvádí se, že továrna přechází na proces 236 vrstvy NAND.

Rozumí se, že v reakci na zhoršující se tržní podmínky sníží společnost Samsung míru využití kapacity své továrny Xi'an na 20% -30% ve druhé polovině roku 2023. Jak se končí úprava zásob a výrobní kapacita se postupně zotavuje, je to, je toOčekává se, že nedávné zvýšení výrobní kapacity společnosti Samsung povede k růstu příjmů, což povede k bodu zlomu v dlouhodobém poklesu.

Zasvěcenci průmyslu v polovodičovém průmyslu uvedli, že nedávné požadavky zákazníků na zvýšení úrovně zásob vedly ke zvýšení zásilek NAND ve srovnání s rokem 2023. Kromě toho dodavatelé materiálu související s polovodičem také poukázaly na to, že společnosti jako Dongjin Semiconductor a Soulbrain viděliZvýšení zásilek surovin NAND v poslední době.

Podle jihokorejských zpráv se společnost Samsung také začíná věnovat pozornost mobilním produktům v oblasti solidního stavu a zakládá nezávislé designové oddělení pro tyto produkty spolu s podniky počítačů a mobilních telefonů.Výzkumná firma OMDIA předpovídá, že trh s globálním spotřebitelským stupněm DRIVE (SSD) vzroste z přibližně 8,3 miliardy USD v roce 2023 na 11,3 miliardy USD v roce 2024 a do roku 2025 dosáhne 14,3 miliardy USD.
Produkt RFQ