Úředník Vingroup oznámil konstrukci první továrny na lithium iron fosfátovou baterii s partnerem Goion High Tech

Nov 19,2022

Společnost Securities Times E Company uvedla, že 18. listopadu vydala společnost Vingroup, největší soukromá podniková skupina ve Vietnamu, prohlášení, že její výroba a výzkum a vývoj v oblasti výzkumu a vývoje baterií Vines Energy Solutions a Godion High Tech v jejich společném podniku v Yongu v Yongu „Hospodářská zóna, provincie HA tinh, Vietnam, za účelem výroby baterií lithium železa, hlavně pro baterie elektrických vozidel a systémy skladování energie (ESS).

Rozumí se, že projekt má celkovou investici téměř 6,33 bilionu vietnamského dongu (asi 275 milionů amerických dolarů), pokrývá plochu 14 hektarů a má roční kapacitu 5GWH. Očekává se, že ve třetím čtvrtletí roku 2024 začne rozsáhlá produkce a stane se první továrnou na baterii lithium železa ve Vietnamu.

Dříve společnost Goion High Tech na platformě Investor Interaction Platform uvedla, že společnost hluboce kultivovala technologii baterie lithium iron fosfátu a zákazníci a trh ji vysoce rozpoznali svými kvalitními a bezpečnými produkty. Od letošního roku společnost navázala strategická partnerství s některými předními fotovoltaickými a energetickými úložnými podniky doma i v zahraničí a zásilka a tržní prostor společnosti v oblasti skladování energie jsou velmi slibné.

Podle veřejných informací, od první poloviny letošního roku, Goion High Tech nashromáždil 26 zákazníků osobních automobilů, 14 zákazníků osobních automobilů a 27 uživatelů speciálních vozidel, mezi něž patří zákazníci osobních automobilů Chery Automobile, SAIC GM Wuling, Jac, Jac Automobil, Chang'an Automobile, Great Wall Automobile, nulový běh automobilu atd.; V budoucnu bude Goion High Tech zvýšit spolupráci s Tata India, Volkswagen Německo, Vinfast Vietnam a R. Spojených států Spojených států, aby zrychlila expanzi mezinárodního trhu. Podle plánu bude Goion High Tech v roce 2025 vytvořit kapacitu lithiové baterie 300 GWH, včetně 100GWH v zámoří.
Produkt RFQ