Vedoucí služby Intel Wafer Foundry Rezignoval!

Nov 22,2022

Podle registru Randhir Thakur, vedoucí služby Intel OEM, rezignoval. Analytici uvedli, že společnost bude v příštích několika letech „nesmírně obtížná“.

Intel v e -mailu uvedl, že Takur „se rozhodl rezignovat a hledat příležitosti mimo společnost“. „Zůstane v úřadu až do první čtvrtiny roku 2023, aby zajistil hladký přechod na nového vůdce.“

Podle zpráv, mluvčí společnosti William Moss, potvrdil zprávy.

"Děkujeme Takurovi za velký pokrok, který dosáhl, pro IFS (Wafer Foundry Service) a za položení základů, aby se Intel stal slévárnou světové úrovně." Řekl Moss ve svém prohlášení.

Matthew Ramsay, analytik Semiconductor v Cowen, uvedl, že zastával vyvážený pohled na zásoby Intel. Intel by byl obtížný v blízké budoucnosti a to, zda by plán transformace mohl být úspěšný, nebylo stanoveno. Podle jeho názoru může být po tvrdém roce 2022 rok 2023-2024 obzvláště obtížný pro Intel.

Služba Intel OEM je součástí strategie Kissinger's IDM 2.0. Plánuje se zdvojnásobit výrobu do roku 2025 a překonat TSMC a Samsung v oblasti pokročilé výroby čipů. Podle údajů, ve třetím čtvrtletí, společnost Intel OEM Services vygenerovala pouze 171 milionů dolarů, což představuje 1,1% z příjmů společnosti ve výši 15,3 miliardy USD ve stejném období.
Produkt RFQ