Obecná správa zvyků: Integrovaný obvod mé země v první polovině roku 2022 překročil 1,35 bilionu juanů

Jul 26,2022

Obecná správa celních úřadů nedávno zveřejnila nejnovější statistiky. V první polovině roku 2022 (leden až červen, stejně níže) moje země dovezla celkem 279,7 miliardy integrovaných obvodů, což je meziroční pokles o 10,4%; Celková dovozní hodnota byla 1,3511 bilionů juanů, což je meziroční nárůst. 5,5%. Kromě toho v první polovině roku 2022 činil integrovaný vývoz mé země celkem 141 miliard kusů, což je meziroční pokles o 6,8%; Celková hodnota exportu činila 499,3 miliardy juanů, což je meziroční nárůst o 16,4%.


Zdroj: Oficiální webová stránka obecné správy celních složek, „tabulka hodnot dovážených hlavních komodit v červnu 2022“

Podle údajů zveřejněných obecnou správou celních úřadů činila v první polovině letošního roku celková hodnota dovozu a vývozu zboží mé země 19,8 bilionu juanů, což je meziroční nárůst o 9,4%. Mezi nimi byla celková hodnota vývozu 11,14 bilionu juanů, což je nárůst o 13,2%; Celková hodnota dovozu byla 8,66 bilionu juanů, což je nárůst o 4,8%. To znamená, že v celkové dovozní hodnotě mé země v první polovině roku představovaly integrované obvody asi 15,6%. Podle statistik obecné správy celních úřadů činila v první polovině letošního roku 1,1633 bilionu juanů v první polovině letošního roku. Je zřejmé, že dovozní hodnota integrovaných obvodů překročila tuto částku a stala se největší importovanou komoditou v mé zemi.

Podle údajů o provozu průmyslových odvětví nad určenou velikostí v červnu 2022 vydané Statistickým úřadem Národního úřadu před několika dny, v prvních šesti měsících letošního roku činil integrovaný výstup mé země 166,1 miliardy kusů, o 6,3% rok, o 6,3% rok -rok. Je to také poprvé od roku 2009, kdy moje země zažila negativní nárůst produkce integrovaných obvodů.

Ačkoli domácí produkce IC mírně klesla, vývoz se zvýšil o 16,4%. Současně lze podle počtu a celkového množství importovaných integrovaných obvodů vypočítat, že průměrná jednotková cena dovážených integrovaných obvodů v mé zemi je 4,83 juanů na jednotku, zatímco průměrná jednotková cena exportovaných integrovaných obvodů je 3,54 Yuan na jednotku. Ať už se jedná o porovnání množství a množství dovážených integrovaných obvodů mé země v první polovině letošního roku, nebo množství a množství exportovaných integrovaných obvodů, budou nalezeny vlastnosti „snížení množství a zvýšení ceny“.

S neustálým rozvojem celé společnosti směrem k digitalizaci a inteligenci je poptávka po polovodičích neustále uvolňována. Na tomto pozadí byly integrované obvody považovány za „jídlo“ moderního průmyslu, jádro průmyslu informačních technologií a strategický, základní a přední průmysl, který podporuje hospodářský a sociální rozvoj a chrání národní bezpečnost. Národní strategický přední průmysl. Vzhledem k tomu, že integrovaný průmysl mé země nadále provádí průlom v oblasti technologických inovací a trhu, bude kapacita průmyslového řetězce i nadále posílena a konkurenceschopnost trhu bude také výrazně zlepšena.
Produkt RFQ