Holandští úředníci zopakovali, že nebudou slepě dodržovat opatření na kontrolu vývozu proti Číně

Nov 23,2022

Podle Bloomberga nizozemský ministr obchodu Liesje Schreinemacher nedávno uvedl, že Nizozemsko bude při prodeji zařízení Chip vybavení bránit své národní bezpečnosti a ekonomické zájmy. To dále dokazuje, že Nizozemsko odmítlo dodržovat poté, co Spojené státy vyjevily, že Nizozemsko by mělo přijmout stejná opatření na kontrolu čipů proti Číně.

Schreinemacher uvedl, že Nizozemsko by se rozhodlo o prodeji zařízení ASML do Číny v jednáních o obchodních pravidlech se Spojenými státy a dalšími spojenci. „Je důležité, abychom hájili své vlastní zájmy - naše národní bezpečnost a ekonomické zájmy. Pokud to vložíme do koše EU a vyjednáváme se Spojenými státy, konečným výsledkem je, že posíláme hluboký UV litografický stroj do Spojených států, Naše situace bude horší. “

Schreinemacher minulý pátek v rozhovoru uvedl, že Nizozemsko nebude zcela zkopírovat opatření Spojených států a po konzultacích se Spojenými státy, Japonskem a dalšími spojenci by provedla vlastní posouzení.

Podle údajů byl ASML založen v roce 1984 a nyní má více než 35 000 zaměstnanců. Jako globální lídr v oblasti fotolitografické technologie má ASML v současné době více než 60% globálního podílu na trhu s fotolitografií a je také jediným výrobcem na světě, který dokáže dodávat fotolitografii EUV (extrémní ultrafialové) pro pokročilé procesy 7nm a níže. Nizozemsko bude proto klíčem k válce vědy a technologie.

Podle roční finanční zprávy ASML 2021 se čínská pevnina stala třetím největším trhem, což představuje 14,7% svého globálního obratu v roce 2021 (tj. 2,7 miliardy EUR). V roce 2021 představovaly zásilky čínské pevniny 16% svých globálních zásilek. Nizozemsko doufá, že bude udržovat Čínu jako hlavní trh.
Produkt RFQ