Analytici ocenili nové serverové produkty a AMD LED Stocks vyšší

Nov 14,2022
Podle vyhledávání Alphy vedla cena akcií AMD Semiconductor vyšší na konci tohoto týdne, protože analytici ocenili nový server CHIP společnosti a zdůraznili, že společnost vedená Dr. Lisa Su nadále vyvíjela na Intel na cenné trhy.

Matthew Bryson, analytik společnosti Wedbush Securities, dal AMD hodnocení překonání trhu a cílovou cenu 100 USD. Poukázal na to, že společnost mohla dočasně chytit „pozici pólu“ svými nejnovějšími produkty v nízké konfiguraci a stále konkuruje společnosti Intel, ale ve srovnání s Intel poskytl produkty „hlavní upgrade“.

Ve zprávě zákazníkům Bryson napsal: „Naopak, v současné době to činí Intel ostřeji konkurence s platformou Ice Lake, která je obtížné udržet svůj podíl v konkurenci s Milánem. Ačkoli Sapphire Rapids by měl být konkurenceschopnější než led Lake, věříme, že až přijde, jeho síla a výkon budou stále mnohem nižší než Janov. “

AMD vzrostla v pátek v odpoledním obchodování o více než 6,6% na 73 USD, což je nejvyšší úroveň za více než měsíc.

Naproti tomu Intel také získala a zvýšila 2,4% na 30,58 $. Konkurent AMD, NVIDIA, vzrostl téměř o 3%, aby obchodoval za 162,52 $.


Výrobce polovodičových zařízení ASML vzrostl poté, co investor uspořádal schůzku, téměř o 2,5% na 574,54 USD. Generální ředitel Peter Wennink uvedl, že i kdyby byla Čína vyloučena, vyhlídky společnosti by se v příštích několika letech nezměnily.

Wennink řekl investorům, že očekával, že geopolitická situace nebude z Číny „absolutně“ vyloučit z jakéhokoli růstu, ale pokud ano, poptávka by se také přesunula na jiná místa.

Podle agentury Reuters byl Wenningke citován jako řekl: „Tyto Fabs budou postaveny na jiných místech. Mohou existovat dočasné problémy. Nakonec však tyto čipy musí být stále vyrobeny. Takže to nebude mít velký dopad na vyhlídky na 2030 “

Konkurenti ASML také vzrostli v pátek a aplikované materiály, LAM Research a KLA Corp. vzrostly mezi 3% a 6%.

Akcie Texas Instruments, Micron Technologies, Broadcom a několik dalších společností vzrostly o 2% nebo více.

Po oznámení výsledků třetího čtvrtletí Mizuho, ​​investiční společnost, uvedla, že navzdory svému slabému sektoru PC by stále mohla vidět sílu z datového centra AMD a produktové řady her.
Produkt RFQ