Wall Street: Pověsti o akvizici NXP společnosti Samsung jsou nekontrolovatelné a cena akcií se výrazně zvýšila

Jun 10,2022
Podle agentury Wall Street Stock Analysis Seekingalpha akcie NXP Semiconductors vzrostly o 8,2% nedávno poté, co zvěsti o Elektronice Samsung plánují získat společnost.

Podle asijských technologických médií bude vůdce „de facto“ Samsung Lee Jae-Yong diskutovat o možném dohodě během výletu do Evropy od 7. do 18. června.


Spekulace o získávání polovodičů NXP společnosti Samsung Electronics v posledních několika letech pokračovala. V srpnu Korea Times uvedla, že společnost Samsung pravděpodobně nezaměřuje na polovodiče NXP jako potenciální cíl akvizice, protože společnost je tak velká, že mohou existovat problémy s antimonopolníky. NXP Semiconductors byl údajně na seznamu akvizic společnosti Samsung, ale kvůli velikosti polovodičů NXP měl Samsung nové nápady.

Na začátku února 2021 společnost Korea Times také uvedla, že společnost Samsung se chystá získat automobilovou společnost s potenciálními cíli, včetně polovodičů NXP, Infineon, Renesas a Texas.

Společnost Qualcomm se v roce 2018 pokusila koupit polovodiče NXP, ale Qualcomm ustoupila, alespoň kvůli obchodu mezi USA a Čínou.
Produkt RFQ