Průzkum: Globální fúze a akvizice globálních technologií činily v první polovině roku 627 miliard USD, meziročně o 20% pokles o 20%

Aug 10,2022

Podle nejnovějšího globálního průzkumu Ernst & Young, postižených mezinárodními geopolitickými a ekonomickými protivětry, se v první polovině letošního roku ve srovnání se stejným obdobím loňského roku snížilo množství globálních fúzí a akvizic v první polovině letošního roku; Zároveň technologický průmysl představoval 31%, s částkou 627 miliard USD.

Nejnovější průzkum Ernst & Young Global poukázal na to, že technologický průmysl opět řídil globální fúze a akvizice v první polovině roku 2022, o 20% z rekordních 789 miliard USD ve stejném období v loňském roce na 627 miliard USD, ale stále představoval 31 % globální činnosti M&A.

Shufen, generální ředitel společnosti Ernst & Young Financial Management Consulting Services, uvedl, že hlavní pozice technologie na trhu fúzí a akvizic by neměla být podceňována. Rostoucí poptávka po cloudových službách, zabezpečení informací a podnikový software povede v roce 2021 výkon fúzí a akvizic a v současné době neexistuje známky zpomalení.

Kromě toho EY poukázal na to, že globální aktivita M&A prokázala odolnost tváří v tvář velkým geopolitickým protivětrům, ale není jisté, zda se v budoucnu objeví více geopolitických napětí, ekonomických poklesu atd.
Produkt RFQ