Tlakové zdvojnásobení: TSMC atd. Chcete -li znovu vyjednávat 2023 nabídek a objednávky s automobilovými zákazníky

Sep 23,2022
Digitimes uvedl, že TSMC a další slévárny Pure-Play budou podle průmyslových zdrojů čelit tlaku na vyjednávání nabídek 2023 a objednávky s automobilovými zákazníky. Jednání o vyjednávání bude zahájena ve čtvrtém čtvrtletí.


Využití zralých procesů na těchto slévárech v těchto slévárech prudce pokleslo, protože poptávka po osobních počítačích a jiných spotřebních technologických zařízeních se rychle zpomalila, uvedly zdroje. Automotive IC IDM také zaznamenaly pokles využití FAB a mohou rozšířit své outsourcing, uvedly zdroje.

Dodavatelé automobilů a dodavatelů úrovně-v roce 2023 se snaží vrátit nabídky slévárny na předpandemickou úroveň, uvedly zdroje, protože zaznamenaly tlak na nedostatek dodavatelského řetězce, který se začne zmírnit. Nabídka mnoha kategorií automobilových IC již není těsná a některé zásoby čipů jsou dokonce blízko před pandemickou úrovní, uvedly zdroje.

Dodavatelé automobilů mají v úmyslu zahájit cenové vyjednávání příští rok s Foundries Foundries Foundries, uvedli zdroje. Celkový nedostatek automobilového průmyslu se zlepšil a očekává se, že se v první polovině roku 2023 výrazně zmírní, uvedly zdroje. Tento vývoj způsobí, že slévárny Pure-Play nevýhodou v cenových vyjednáváních.

Nabídky Foundry pro automobilové ICS v posledních několika letech stoupaly, protože poptávka velmi převyšuje nabídku. Inflační tlaky a další makro protivětry však pro příští rok zahaly výhled poptávky, což přimělo dodavatele automobilů, aby znovu přezkoumali rizika a náklady.
Produkt RFQ