Uvádí se, že první 5nm procesu Lenovo se samostatně rozvinutý čip úspěšně nahrával na tabletové počítače

Sep 14,2022

Nedávno bylo v tomto odvětví hlášeno, že 5NM čip vyvinutý společností Dingdao Zhixin, společnost pro design čipů pod Lenovo Group, byl vrácen do čipu a byl úspěšně osvětlen a související funkční testy budou provedeny příště. Očekává se, že do konce tohoto roku vstoupí do hromadné výroby.

Zdroj odhalil, že „čip Lenovo je speciálně navržen pro aplikace tabletů PC“. Úředníci skupiny Lenovo na tuto pověst neodpověděli.

Uvádí se, že dingdao zhixin byl zřízen po dobu méně než 8 měsíců a jeho síla je obtížné navrhnout a dokončit 5nm čip za pár měsíců. Protože to obvykle trvá nejméně 2 roky od navrhování pokročilého procesního čipu k úspěšnému pásku. To znamená, že Lenovo provedl interní výzkum a vývoj nejméně dva roky před založením dingdao zhixinu.

Podle veřejných informací je právním zástupcem Dingdao Zhixin Jia Zhaohui, senior viceprezidentka Lenovo Group a generální ředitelka IDG Consumer Business & Leading Innovation Center. Generální ředitel Shi Zhenggong pracoval ve společnostech jako Leadcore, Huawei a Oppo. Vedoucí společnosti Yuan Wei společnosti má také pracovní zkušenosti v Leadcore. Podle lidí, kteří jsou s touto záležitostí obeznámeni, má tým Lenovo Chip více než 300 lidí a vyvíjí jej dva roky.

V oboru také existují hlasy, které spekulují, že hlavním cílem samostatně vyvinutých čipů společnosti Lenovo je trh s PC, protože Lenovo má na PC trhu silnější vliv trhu. Tento hlas se domnívá, že čip bude nejprve testován v tabletových produktech, ale není to hlavně pro trh s tablety. Data IDC ukazují, že celkové zásilky PC v roce 2021 dosáhnou 348,8 milionu, z nichž zásilky společnosti Lenovo dosáhnou 81,93 milionu kusů, na prvním místě s tržním podílem 23,5%, ale mezera mezi HP (21,2%) není velká. V této souvislosti může Lenovo vyvinout své vlastní procesory ARM, aby PC produkty vytvořily vlastní konkurenceschopnost produktu.

Lenovoovo rozložení samostatně vyvinutých čipů bylo dlouho sledováno. Kromě vývoje procesorů architektury ARM má Lenovo také rozložení ve výzkumu a vývoji čipů architektury RISC-V, které jsou v současné době v Číně horké. Dříve společnost Lenovo uvedla na trh samostatný inteligentní vestavěný řadič LA2, což je čip AI včetně CPU, GPU, NN Neural Network Core, MCU, DSP a dalších struktur architektury RISC-V.
Produkt RFQ