Google partneři s Skywater při vývoji toku designu open source pro uzel 90 nm

Aug 01,2022

American Wafer Foundry Company Skywater nedávno oznámila, že od amerického ministerstva obrany získala finanční prostředky ve výši 15 milionů dolarů, aby vyvinula proces návrhu s otevřeným zdrojovým kódem pro svou 90-nanometrovou platformu. Skywater bude spolupracovat se společností Google na pokrok v tomto projektu.

Prezident a generální ředitel Skywater Thomas Sonderman uvedl, že americké vojenské financování a partnerství s Googlem připraví cestu pro svou pracovní platformu 90nm, aby se spojila s komunitou s otevřeným zdrojovým kódem a umožnila aplikace komerčního objemu.

Podle veřejných informací pocházelo procesní řešení Skywater Sky90-FD pocházející z transformace výsledků vědeckého výzkumu z Lincoln Laboratory of Massachusetts Institute of Technology. Společnost spolupracovala s Google v roce 2020 a oznámila, že otevřete svou 130-nanometrovou procesní platformu. Prostřednictvím tohoto procesu s názvem Open MPW raketoplán pro projekt mohou vývojáři použít PDK s otevřeným zdrojovým kódem k odeslání návrhů čipů a Google nese náklady na pásku, jako je výroba masky.
Produkt RFQ