FCC odmítá 886 milionů USD v širokopásmových dotacích pro Musk's Starlink

Aug 11,2022
Elon Musk dříve požádal o 886 milionů dolarů v amerických dotacích, aby poskytoval širokopásmové služby venkovským oblastem prostřednictvím svých satelitů SpaceX, ale regulační orgány USA to odmítly.


Vládní dotace na satelitní síť Musk Starlink nejsou nejlepším využitím omezených širokopásmových dotací, uvedla FCC na tiskové konferenci ve středu.

„Technologie StarLink je slibná, ale otázkou je, zda veřejně dotovat její stále rozvíjející se širokopásmovou technologii,“ uvedla ve svém prohlášení židle FCC Jessica Rosenworcel.

Rosenworcel uvedla, že FCC „není schopen dotovat podniky, které neposkytují slíbené rychlosti šířky pásma, nebo je nepravděpodobné, že by splňovaly požadavky programu.“

Poskytovatelé venkovských internetových služeb v USA dříve vyzvali FCC, aby popřel financování SpaceX. Tvrdí, že služba není vyčleněna pro venkovské oblasti.

Část dotace, kterou požaduje Musk, je součástí venkovského fondu pro digitální příležitosti ve výši 9,2 miliardy USD, kde se mnoho Američanů nachází v řídce osídlených oblastech, kde je internetová služba drahá. Fond má distribuci veřejných fondů po dobu 10 let na rozšíření širokopásmových programů ve 49 státech.

SpaceX, který obdržel předběžné schválení od FCC v roce 2020, plánuje sloužit 642 925 míst ve 35 státech. Zastánci spotřebitelů však tvrdí, že tato místa zahrnují části New York City a Miami's Airport - místa, která nesplňují cíl sloužit venkovským obyvatelstvům mimo širokopásmovou síťovou pokrytí.
Produkt RFQ