Znovu kód? Spojené státy zvažují omezení vývozu výrobního zařízení pro výrobu paměti nad 128 vrstvami do Číny

Aug 02,2022

Spojené státy zvažují omezení zásilek amerického zařízení pro výrobu čipů na čínské výrobce čipů paměti, uvedli čtyři lidé obeznámeni s touto záležitostí. Rozumí se, že američtí úředníci zakáže vývoz do Číny vybavení používaného k výrobě paměťových čipů NAND s více než 128 vrstvami.

Pokud se plán uskuteční, může to také poškodit společnostem, jako je gigant jihokorejského paměťového čipu Samsung, uvedly zdroje. Tento krok se bude také snažit chránit Western Digital Corp., jediného amerického výrobce paměťových čipů a Micron Technology Corp., které společně představují asi čtvrtinu trhu NAND Chip.

Všechny zdroje však uvedly, že jednání vlády USA v této záležitosti byla v rané fázi a nebyla vypracována žádná navrhovaná předpisy.

Když byl mluvčí ministerstva obchodu, který dohlíží na kontroly exportu, požádán o možný krok, nediskutoval o potenciálních omezeních, ale poznamenal, že „Biden Administration je zaměřen na kompromitující (čínské) úsilí o výrobu pokročilých polovodičů, které dohlíží na vývozní kontroly, ale poznamenáno, že„ Správa Biden je zaměřena na kompromitující (čínské) úsilí o kompromitující (čínské) úsilí o kompromitu riziko národní bezpečnosti. “

Není jasné, jaký dopad může mít tato potenciální omezení na jiné čínské hráče.
Produkt RFQ