Apple v současné době vyrábí čtyři chytré telefony včetně iPhone SE a iPhone 14 v Indii

Sep 27,2022
Ve snaze diverzifikovat svůj dodavatelský řetězec mimo Čínu společnost Apple potvrdila, že podle Digitimes zahájila výrobu iPhone 14 v Indii.


Apple ve svém prohlášení uvedl, že nová série iPhone 14 představuje průkopnické nové technologie a důležité bezpečnostní funkce a společnost je nadšená, že podle kontroly peněz vyrábí iPhone 14 v Indii.

Kontrola peněz, citující zdroje, uvedla, že dodávky iPhone 14 v Indii začnou v příštích několika dnech od továrny Foxconn Sriperumbudur na okraji Chennai. Kromě toho Bloomberg, citující zdroje, uvedl, že Apple začal vyrábět iPhone 14 v Indii dříve, než se očekávalo, protože Apple a Foxconn tento proces po vyřešení problémů s dodavatelským řetězcem urychlili.

Dodavatelé společnosti Apple začali vyrábět iPhone v Indii v roce 2017, počínaje iPhone SE. V současné době Apple vyrábí iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13 a iPhone 14 v Indii.

TechCrunch uvádí, že analytici JPMorgan předpovídají, že Indie bude do roku 2025 představovat 25% výroby iPhone, což dodal, že Apple bude produkovat iPhone 14 v Indii pouze kvůli složitějšímu zarovnání modulu fotoaparátu v sérii iPhone Pro a vyšší poptávka po místním trhu /14plus je IS Vhodné pro sérii iPhone14.

Společnost Digitimes zároveň uvedla, že prodej iPhone 14 v Číně nebyl tak dobrý, jak se očekávalo, a Apple upravoval výrobní podíl mezi smluvními výrobci, přičemž Luxshare Precision byl nejvíce postižený.

Přesto bude Čína v dohledné budoucnosti odpovídat za většinu iPhone a globální výroby smartphonů, přičemž výzkum protiopatření odhaduje, že Čína v roce 2021 vyrobí 67% světových telefonů. Podle seznamu Apple 2020 top 200 dodavatelů, 96 dodavatelů, 96 dodavatelů, 96 dodavatelů, 96 dodavatelů, 96 dodavatelů Stenzivé v Číně představují téměř polovinu celkového počtu.
Produkt RFQ